Zorg goed voor jezelf. Je bent het waard ♥️

Gezondheid en tijd zijn zo ongeveer de meest waardevolle dingen die we bezitten. Verspilde tijd komt nooit meer terug. En gezondheid, als we dat kwijt raken willen niets liever dan gezond zijn.

Het probleem met tijd en gezondheid is, als we het hebben maken we ons er niet zo druk om. En vergeten we vaak hoe belangrijk het eigenlijk is. Totdat het moment komt dat we het tekort krijgen. Vaak zien we dan pas hoe kostbaar het is.

1 van onze doelen met onze emigratie was meer tijd voor ons gezin. En elk jaar een beetje fitter worden. Want tijd voor elkaar en voornamelijk mijn gezondheid waren er in Nederland de laatste jaren niet beter op geworden. Maar ja gewoon maar doorgaan en hard knokken was de beste oplossing dacht ik.

Nu ik wat ouder (meer ervaring) ben hebben we ondertussen begrepen dat hard knokken niet erg is. En soms ook nodig maar dat het ook van belang is om slim te vechten. Train hard, fight smart.

Maar je zal het vast wel herkennen. Je weet dat je eigenlijk te druk bent om te gaan sporten. Je bent ook te druk om even die gezonde maaltijd klaar te maken, je hebt net even geen tijd om in de bank te hangen met je kids, s avonds toch nog even de mail beantwoorden en even een middag/dag helemaal niets doen zit er niet bij want van niets doen word je lui. Herkenbaar?

Het gevaar van deze levensstijl is is dat ongezondheid en tijd door je vingers heen sijpelen zonder dat je het in de gaten hebt. En misschien heb je het wel in de gaten maar wil je er niet aan toe geven. Maar stapje voor stapje ben je steeds vaker moe. (Extra bakkie koffie om de dag door te komen) Je word steeds geprikkelder (oh wat zijn die kinderen druk), van het weekend even goed ontladen hoor lekker feesten en zuipen even de stress eruit feesten en zo ken je er zelf ook wel een paar.

Onze lichaam en geest zijn op zich een heel erg sterk team. Ze houden het lang vol voordat de ze er mee ophouden. Maar als je er geen tijd of aandacht aan besteed dan pakken ze die aandacht een keertje vanzelf. En dat is meestal niet op een al te leuke manier. Want al je lichaam en geest er klaar mee is dan ben je te laat. Je krijgt steeds meer klachten of vage klachten. En je stort in elkaar.

En nu gaat het je pas echt tijd kosten en je gezondheid heeft het je al gekost. En om je gerust te stellen of eigenlijk om je wakker te maken. Je bent echt niet de enige. Het aantal mensen dat onderliggende klachten heeft of burnout-depressie verschijnselen heeft groeit elk jaar. En er komen steeds meer jongeren bij die die klachten en verschijnselen hebben.

Maar gelukkig is er ook een heleboel aan te doen. En daar willen wij je graag bij helpen.

Het belangrijkste om mee te beginnen is om jezelf eens te gaan zien als een waardevol iets. Iets waar je goed voor wilt zorgen. Want ook al zie je het nu nog niet. Je bent mooi en waardevol om goed voor te zorgen.

Wil je meer weten over onze aanpak? Een bezoekje aan ons? Of online hulp?

Email: huizeroots@gmail.com

Telnr:0046707995444

Even kennismaken is altijd vrijblijvend.