ANGST

ANGST.

In Nederland hebben zo ongeveer 1.1 miljoen mensen last van angst.

Angst kan belemmerend zijn voor je omdat het je mentale en fysieke vermogens kan beïnvloeden. Wanneer je angstig bent, kunnen je gedachten worden vertroebeld, waardoor het moeilijk wordt om helder te denken en beslissingen te nemen. Angst kan ook leiden tot lichamelijke symptomen zoals versnelde hartslag, zweten, trillen en kortademigheid, die je vermogen om taken uit te voeren kunnen belemmeren.

Daarnaast kan angst er ook toe leiden dat je vermijdingsgedrag vertoont, waardoor je bepaalde situaties of activiteiten vermijdt die je als bedreigend of stressvol ervaart. Dit vermijdingsgedrag kan de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden, omdat het je kan beletten om nieuwe ervaringen op te doen of jezelf uit te dagen om te groeien en te ontwikkelen.

Kortom, angst kan belemmerend zijn omdat het je mentale en fysieke vermogens kan aantasten en je kan beletten om volledig van het leven te genieten. Het is belangrijk om angst serieus te nemen en er wat aan te doen.

Maar hoe kun je angst nu onder controle krijgen. Vaak ligt de focus teveel op de angst. Maar angstig zijn is ook vaak een gebrek aan moed.

En kun je angst overwinnen door moed te trainen?

Ja, het is mogelijk om angst te overwinnen door moed te trainen. Angst kan belemmerend zijn en kan ervoor zorgen dat je niet vooruit komt in het leven. Door moed te ontwikkelen en jezelf uit te dagen om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen, kun je jezelf trainen om beter met angst om te gaan en het uiteindelijk te overwinnen.

Moed is niet iets dat je van nature hebt of niet hebt, maar het is iets dat je kunt ontwikkelen door regelmatig uitdagende situaties aan te gaan. Al is de een wel wat moedigde dan de ander maar dat kan ook komen door het verleden van diegene.

Dit kan betekenen dat je kleine stappen zet, zoals het nemen van een andere route naar je werk of het aanspreken van een vreemde in de supermarkt. Na verloop van tijd kun je geleidelijk aan uitdagendere situaties aanpakken, zoals het geven van een presentatie voor een groot publiek of het doen van een bungeejump.

Door moed te trainen, leer je dat je kunt omgaan met angst en dat je niet langer beperkt wordt door je angsten. Het kan ook leiden tot meer zelfvertrouwen en een gevoel van voldoening en prestatie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het trainen van moed tijd en toewijding vergt, en dat het belangrijk is om realistische doelen te stellen en jezelf niet te overweldigen.

En voor al dit bovenstaande ben je bij ons dus aan het juist adres 🥰