Brattforsen

Deze keer nemen we je mee naar Brattfrosen. Deze rivier loop boven langs Kopparberg en dit stuk is een beschermd natuur gebied.

Je kan hier een kleine wandeling maken van 1.5 a km ideaal dus ook voor de kleine stappers. Het is op sommige plekken wel een beetje klimmen en klauteren maar dat maakt het alleen maar mooier.

In de zomer is de rivier wat rustiger dan in het voorjaar als al de sneeuw aan het smelten is. Dan gaat het hier best te keer.

Vandaag (27 juli) was het ideaal weer om met zijn allen ook een plonsjes te nemen. Als je bent begonnen met wandelen via rechtsom dan kun je een plonsje nemen als je bijna helemaal rond bent.

Net voor de waterval is een kommetje waar je vanaf de rotsen goed het water in kan en even lekker kan zwemmen.

Zoals je op de foto’s ziet lijkt dit toch iets wat rechtstreeks uit en film kan komen toch?

Ook is er op deze plek een grillplek en vaak ligt er ook wat hout en een bijl om te hakken.Wij kozen deze keer voor een vuurplek op een paar km rijden van deze plek. Daar hadden we wat meer ruimte want we waren met best veel mensen vandaag.

Na een lekkere wandeling is het natuurlijk heerlijk om even te grillen en een lekkere maaltijd bereiden boven een mooi kampvuurtje Dit plekje is nog niet bekend bij heel veel mensen maar met onze vrienden van Huize ROOTS delen we het graag met jullie 🥰🥰