De kijkers/volgers vraag?

Hoe onze dagen eruit zien?

Dat is een goede vraag want dat veranderd nog wel eens haha.

Als de kinderen naar school gaan dan gaat de wekker om 6.30. Want om 7.20 vertrekt de bus en dan zijn de kinderen om 7.50 op school.

De school zelf begint om 8.30 En tot die tijd spelen ze met vriendjes en vriendinnetjes op het schoolplein. Er word hier over het algemeen altijd buiten gespeeld ongeacht het weer. Ja dus ook met -20 of regen. (Dat is wel weer goed voor de karakter vorming haha)

Hoe we onze dag verder invullen ligt een beetje aan de gasten die we hebben. Sommige hebben heel veel rust nodig en die laten we dan ook lekker slapen. Andere gasten zijn weer heel actief en vroeg wakker en dan beginnen we wat eerder met onze activiteiten.

Als we een lange wandeling in het bos gaan maken vertrekken we vaak rond een uur of 8.00 en dan zijn we rond 14.00/15.00 weer thuis als de kinderen uit school komen. De kinderen komen met de taxi naar huis. Behalve als ze naschoolse activiteiten gaan doen.

En dat doen ze eigenlijk bijna elke dag. Dan halen we ze rond 16.30 op in Hällefors en gaan we naar huis of ze gaan sporten.

Op maandag en woensdag geef ik les in kickboksen van 17.00 tot 19.00

Op dinsdag hebben de dames ijshockey van 17.15 tot 18.15

Op woensdag hebben ze turnen van 17.30 tot 19.00

Op donderdag trainen Mayke en ik crossfit van 17.00 tot 18.00

De dames hebben op zaterdag of zo dag nog een keer ijshockey trainen

Alon zit tegenwoordig op innebandy en traint op dinsdag en donderdag. Hij gaat dan met een vriendje mee spelen uit school en na de training halen wij hem op in Hällefors (20 km bij ons vandaan)

De activiteiten met onze gasten spelen zich dan ook meestal overdag tot een uur of 16.00 af en als we s avonds willen genieten van de sauna oid doen we dat na de activiteiten van ons en de kinderen.

Verder proberen Mayke en ik op zaterdag en zondagochtend nog een les crossfit mee te pakken want wij moeten natuurlijk wel fit blijven.

Met onze gasten is dit heel fijn te combineren en als het even niet uitkomt dan passen we het zoveel mogelijk aan. Wij zijn gelukkig erg makkelijk en flexibel ingesteld. En manoeuvreren graag tussen alle bedrijvigheid door.

Met onze gasten doen we tal van verschillende activiteiten of ze gaan lekker zelf op pad.

Zoals:

Hiken, mountainbiken, sauna, hottub, kickboksen, kajakken, kanoën, outdoor trainen, vissen, wandelen, strandjes bezoeken, uitzichtpunten bekijken, bbqen, suppen, bootje varen enz enz.

En dat is elk seizoen weer anders. In de zomervakantie hebben onze kinderen bijvoorbeeld geen sport enz dus hebben we alle tijd om al de strandjes in de buurt te ontdekken. En dat zijn er een stuk of 8 geloof ik. En heerlijk genieten van de lange dagen.

We gaan dan lekker op pad met de kajak of op avontuur in de bossen. Daar kunne we heerlijk hiken of op pad met de mtb.

In de winter zijn de dagen weer korter en gaan we vaak vroeg op pad. Zo rond een uur of 8.00 om ook weer voor het donker thuis te zijn. Want in de winter is het best vaak koud hier. Gelukkig mogen we in de bossen ook gewoon een kampvuurtje maken. En een tocht door 1 meter sneeuw vergeet je natuurlijk nooit meer.

De avonden bestaan vaak uit gezellug een spelletje spelen of een mooi plekje opzoeken om eens naar de sterren te kijken of een mooie zonsondergang te bekijken.

Ondertussen moet er natuurlijk ook lekker gekookt worden voor de gasten en dat doe ik meestal terwijl mayke meestal voor de lunch zorgt.

Wij werken eigenlijk niet met een vast schema voor onze gasten. Als we elke dag alles zouden uitstippelen dan is het lastig om wat impulsiefs te doen. En het is juist leuk en vaak leerzaam om niet alles gepland te doen. We kijken vaak gewoon waar onze gasten zin in hebben en dat kan ook want we werken erg kleinschalig.

Al met al is het hier dus niet erg voorspelbaar en zeker nooit saai.

We leven lekker relaxed en bekijken wel wat de dag ons geeft.

We houden van de Zweedse lagom stijl.

Ben je benieuwd wat dat is?

Google maar even.

Ik hoop je vraag zo goed beantwoord te hebben

Liefdevolle groetjes,

Sjaak en de rest.