Druk weekend

Een dagje Falun.
Edina had een trainings weekend in Falun dus dat werd even heen en weer rijden.

Nu ligt Falun voor Zweedse begrippen redelijk in de buurt maar toch is het een best stukje rijden.

Op zaterdag ochtend heb ik haar ernaartoe gebracht en dat was een race tegen de klok want om 13.45 moesten ik weer thuis zijn. Want we waren uitgenodigd voor een bruiloft van de moeder van een vriend van Alon.

Edina moest om 12.00 in Falun zijn het het is net geen 2 uur rijden. Dus terug was op sommige stukjes even goed doorrijden. Gelukkig mochten we de auto lenen van de moeder van Jasmijn. Die rijd net even wat sneller dan onze bus.
Doe is nu toch echt aan vervanging toe denk ik.

Al zal het deze keer niet nog een keer een bus worden. Want die zijn best een beetje prijzig ook met onderhoud en zo. Dus als er iemand nog een leuke tip heeft voor een zuinige en een wat grotere auto dan houden we ons aanbevolen.

Want ook hier stijgen alle kosten redelijk hard net zoals in Nederland.

Maar toen ik weer in Hjulsjö was wilde het bruidspaar net de kerk binnen stappen. Dus ze lieten me nog snel even voor.

Wel een leuk gezicht trouwens als een volle kerk het bruidspaar verwacht en ik kom binnen wandelen 😂😂

De bruiloft was leuk om te ervaren het was de eerste die we meegemaakt hebben hier in Zweden en zelfs onze 2 gasten mochten mee.

En gisteren moesten we Edina weer ophalen. Maar nu namen we de gasten mee en gingen we meteen even in Falun kijken.

Falun is een plaats met een rijke historie en je kan er heel mooi om een grote mijn heen wandelen. Helaas waren de tickets van een bezoekje in de mijn uitverkocht maar dat mocht de pret niet drukken.

En daarna gingen we nog door naar de ski schans. Daarhad je een schitterend uitzicht over de omgeving. Helaas bleek toen we boven waren dat je de skischans niet op kon. Op zich zou een briefje beneden wel handig zijn 😂😂

Op de terug weg hebben we lekker gepicknickt en onze twee gasten hebben afgelopen nacht bij ons om de hoek in een shelter in het bos geslapen.

Vandaag gaan we eerst even sporten en dan door naar persberg. Aan het eind van de dag komt onze andere gast aan. Die slaapt de aankomende dagen op het eiland en haakt overdag bij ons aan.

Want ons huis zit vol maar dit is dan een mooie oplossing.

Fijne maandag iedereen.

De foto’s zijn deze keer gemaakt door onze gasten. Die hebben alletwee een mooie camera mee. Dus dat betekend mooie foto’s