Een droom(leven)

Nog 1 week en dan is het 7 jaar geleden dat we geëmigreerd zijn .

De tijd die vliegt naar wat hebben we een mooi en bijzonder leven opgebouwd.

Uiteraard krijgen wij altijd van veel mensen de vraag hoe doe je dat?

Vaak begint het met een droom. Ik denk dat veel mensen wel eens dromen van wat ze met hun leven zouden willen.

Een droom die krijg je. Vaak hoef je er niets voor te doen en word die zomaar in je hart gelegd.

Een droom moet een beetje onhaalbaar lijken en ook een beetje onlogisch als je dat hebt dan kan het avontuur beginnen.

Ik denk dat we in onze droom onze missie vinden. De missie die we hier op aarde hebben om een mooi en vol leven te leiden. Waarin we van toegevoegde waarde voor anderen kunnen zijn. 🥰

Maar stap 1 is dus de droom

Stap 2 is een visie creëren om die droom heen. Want een droom waar je geen werk instopt zal ook nooit uitkomen. Aanwaaien komt het in ieder geval nooit.

Creëer een mooie en duidelijke visie en schrijf hem op. En dan komt het spannendste gooi het de wereld in.
Durf je droom te delen met anderen en dat is spannend Want als je wat bijzonders droomt dan zijn de meeste mensen eerst niet enthousiast.

Ze zullen waarschijnlijk de droom uit je hoofd praten of er lacherig over doen. Maar laat ze maar succes will be your best revanche 👊

En let maar op er komen vanzelf wat mooie mensen om je heen die geloven in je droom. En die mensen zullen je met alle liefde verder helpen en ondersteunen.

Houd in je achterhoofd dat alles wat je om je heen ziet Oit is begonnen met een droom van iemand. De Wright Brothers werden voor gek verklaard dat ze wilde vliegen.
Nu komen 9 van de 10 gasten die hier komen met het vliegtuig. 🥰

Arnold Schwarzenegger zou nooit de beste body builder acteur of gouverneur kunnen worden. Hij is het toch geworden.

Sylvester Stallone was iets van 1100 keer afgewezen voordat hij de film rocky kon maken enz enz enz.

Stap 3 is Jump.

Spring het diepe in. Wacht niet tot alles geregeld is en op het allerbeste moment. Want dat komt bijna nooit. En van uitstel komt afstel en voor je het weet begin je veels te laat of nooit.
Des te groter de droom des te groter de jump des te groter de kick en de spanning.
Je zult merken dat als je gewoon begint je het snelste leert.

Stap 4.

Alles gaat anders dan gepland. Je hebt een mooie planning gemaakt. Maar ga er maar vanuit dat alles precies anders gaat dan zoals gepland. Wees flexibel en aanpasbaar en stop er heel veel werk en passie in. Geniet vande dingen die goed gaan en leer vande dingen die fout gaan.

Stap 5.

Laat je lange termijn visie niet uit je handen glippen door korte termijn tegenslagen.

Als je je droom leeft moet je er vanuit gaan dat het nooit meer saai is in je leven 😂 Je hebt je lange termijn visie gecreerd maar tijdens je reis van die lange termijn visie kom je veel korte termijn problemen tegen. In ons geval bijvoorbeeld gasten die afbellen een auto die kapot gaat en een week later weer kapot gaat. Oh en niet vergeten de grenzen op slot met corona. De kinderen die in het begin wel eens heimwee hadden of gewoon andere dingen die opeens tegen zitten. Its part of the game en hoort bij de reis.

Stap 7

Geniet van alles. Van de goede en van de slechte momenten. Het leven gaat altijd in ups en downs. Dat is wat het leven zo mooi maakt. We hebben regen nodig om te kunne groeien. Als het regent in je leven of soms zelfs even goed stormt. Blijf kalm want er komt altijd beter weer aan. Als het mooi weer is wees er dan bewust van en geniet. Want ook na mooi weer komt slecht weer.

Maar bovenal geniet van je reis die je maakt in dit leven. Durf te dromen durf je droom te delen en nog belangrijker durf hem te leven.

Heb je een droom en wil je hem delen met mij dan mag dat.

Stuur gerust een berichtje naar huizeroots@gmail.com

Wil je samen met mij je droom ontwikkelen tot een concreet plan dan help ik je graag.

En een droom ontwikkeld zich altijd verder en houd nooit op.

Fijne dag allemaal