Dag vrienden

We zijn nog niet met zoveel vrienden maar dat komt omdat we nog een beetje in de testfase zitten met deze pagina.

Op het moment van schrijven is het ondertussen herfst geworden in Zweden. En ook dit is een hele mooie periode in de natuur. Alle bladeren die verkleuren zorgen voor een mooi kleurenpallet als we buiten door de bossen lopen.

De kinderen zijn ondertussen al weer een paar weken naar school en het gewone leven is weer begonnen. Na 10 weken van zomervakantie is het altijd weer even wennen aan de schooltijden en zo ondertussen zijn ook alle sporten en naschoolse activiteiten weer begonnen. En met 4 kinderen zijn dat er nogal wat want onze kinderen bewegen graag.
Ik weet niet precies van wie ze dat hebben 😉

Het sporten en de naschoolse activiteiten zijn in Zweden erg goed geregeld. Zeker in vergelijking met Nederland zijn al de activiteiten erg voordelig. Zo kost dans zo ongeveer 25 euro per jaar en gymnastiek zo rond de 40 euro. En Edina is lid van de sportschool voor 100 euro per jaar.

We zitten nu op 3 vrienden van Huize ROOTS maar we hopen natuurlijk op een gegeven moment wat meer worden.

Het doel van vrienden voor Huize ROOTS is namelijk het volgende.

Het met elkaar mogelijk maken dat we mensen een onvergetelijke en levens veranderende tijd kunnen geven.

Net als in Nederland is ook het leven in Zweden een stuk duurder geworden. En dat heeft op veel mensen een grote impact. De onzekerheid over de steeds duurder wordende energie en de andere kosten van het dagelijkse leven zorgen ervoor dat veel mensen angstig worden. We hebben net de heftige periode van corona achter de rug en nu dit weer. En waar gaat het heen vragen veel mensen zich af.

Maar het zorgt er ook voor dat voor veel mensen passende hulp onbereikbaar aan het worden is, En juist daarom hebben we vrienden van Huize ROOTS opgezet. Het doel is om een leuk aantal mensen bij elkaar te brengen die 10 euro per maand betalen. Onder het mom vele beetjes maken een hoop.

Met de inkomsten van dit project kunnen we dan mensen tegemoet komen in de kosten voor een verblijf bij ons. Dat hebben we de afgelopen jaren vaker gedaan maar dan elke keer uit eigen zak met een beetje hulp van mensen die ons op de achtergrond ondersteunen.

Op deze manier kunnen mensen op basis van hun eigen vermogen toch naar ons toe komen. Het is niet zo dat we de hulp gratis gaan aanbieden want we merken dat als mensen er zelf voor moeten betalen de motivatie om er echt wat van te maken veel groter is.
Maar soms kunnen ze bijvoorbeeld maar 2 weken blijven terwijl ze er misschien 3 nodig hebben.

Dus onze droom is om dit samen op te kunnen vangen met de lieve mensen die Huize ROOTS zo leuk vinden en ons daar graag bij helpen.

En jullie hebben daarmee meteen toegang tot onze mooiste plekjes en recepten die we graag met jullie delen en we geven jullie een extra kijkje in het leven van Huize ROOTS.

 

Even voor de test zouden jullie even willen laten weten als jullie dit bericht hebben ontvangen.

 

Groetjes,

Sjaak