HANGOVER

HANGOVER,
Goedemorgen allemaal. Hoe is je weekend gegaan?

Zoals elke ochtend loop ik een rondje in het bos en denk dan na over het een en ander. En vanochtend liep ik rond en dacht he het is Zondagochtend en ik loop lekker fris en fruitig door het bos. Dat is even lekker. Voordat de rest van het gezin wakker word steek ik de kachel even aan zodat ze zo meteen in een lekkere warme kamer terecht komen
.
Maar ik dacht ook aan al die mensen die met een kater wakker worden. En voor de duidelijkheid ik wil niet zeggen dat daar wat mis mee is hoor. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen dus daar kan ik niet zoveel over zeggen.

Dus als je dit leest voel je niet aangevallen al kan het je misschien bewust of onbewust toch op een of andere manier wel prikkelen. Denk er dan misschien eens over na hoe dat kan.

Je hebt namelijk verschillende redenen waarom je een hangover kan hebben. Het kan zijn dat je op een feestje zat waar het net even te gezellig werd. Of je had of ging op visite wat ook net te leuk werd. Of misschien heb je wel gewonnen met je sport waardoor je uit je dak ging ging. En dat is allemaal prima soms is het gewoon erg lekker om wat los te gaan. Geniet er dan lekker van.

Maar er kan ook een andere reden zijn dat je een hangover hebt vandaag. Misschien was je het wel helemaal niet van plan en gebeurde het toch. Net zoals de voorgaande keren. Het was niet te bedoeling en toch gebeurde het weer. En voel je je vandaag rot dat het gebeurd is. Je zit in een dipje en eigenlijk is de rest van je weekend niets meer aan en heb je er tot dinsdag last van. Of misschien heb je in je dronken bui wel ontzettend domme dingen gedaan waar je je voor schaamt. Misschien is je werkdruk zo hoog dat je wel een uitlaatklep zoekt. Misschien loopt het thuis allemaal niet zo lekker en zoek je hier wat ontspanning in. Of heb je wat dingen uit je verleden waardoor je je hierdoor tijdelijk wat lekkerder voelt. (al is dat maar heel tijdelijk en weet je dat zelf ook wel. Je hebt het op zaterdag van 21.00 tot 3.00 lekker gezellig gehad dat zijn toch 6 uren gezelligheid en 3 dagen niet gezellig) Misschien helpt de drank je wel om alle ellende even te vergeten maar zodra je wakker word is de ellende er weer dus zo goed is het ook weer niet. Misschien heb je hierdoor wel ruzie gemaakt met je ouders of met je vrouw of man en gaat daardoor de relatie alleen maar achteruit. Of ben je zo brak vandaag dat je eigenlijk niet zoveel fut voor je kinderen hebt en daar eigenlijk stiekem van baalt. Misschien is de Zondag wel de enige dag dat jullie als gezin samen zijn en ben je niet fit genoeg om daar eens lekker van te genieten. Misschien is je uitspatting bewust of onbewust wel een hulp roep naar je omgeving van HALLO zien jullie niet hoe rot het met me gaat!!.

Als je je herkent of geprikkeld voelt in het hierboeven geschreven stukje dan is het misschien wel tijd voor wat actie. En wees maar niet bang je bent echt niet de enige hoor 😉 . Maar denk eens na als je zo nog een jaar of 5 doorgaat. Word je leven er dan beter op? Hoe gaat het dan met de relaties om je heen worden ze er beter of worden ze er slechter van? En is het echt gezellig?

Dan denk je natuurlijk ja dat is lekker makkelijk onderneem even actie wat zou ik in vredesnaam moeten doen? De eerste actie zou kunnen zijn: kijk jezelf een goed aan in de spiegel waardoor komt het allemaal want diep van binnen weet je het wel maar stop je het waarschijnlijk weg omdat het erg lastig is. Wat ontzettend goed te begrijpen is hoor.

Ten tweede deel het: Zorg dat je het met iemand kan delen. Als jij een zware kast het huis in moet tillen dan vraag je ook aan iemand of hij je erbij kan helpen. Zo is het ook met de zware last in je hoofd. Als je het deelt dan word die ook lichter.

Hoe deel ik het dan is de vraag die volgt: Ja dat is lastig he? Want problemen delen staat niet echt stoer. Nee dat klopt maar eigenlijk ben je wel heel erg stoer als je je problemen wel durft te delen dat is de kracht van kwetsbaarheid. Daar komt een andere keer een stukje over.

Als je het niet aan bekende durft te delen zoek dan ergens anders hulp. Wij willen je er ook graag bij helpen. Stuur gerust een mail of doe eens een belletje dan kijken we samen hoe we je stap voor stap voor uit kunnen helpen.

En vergeet niet hulp vragen is geen zwakte maar als je hulp vraagt ben je juist dapper want dan neem je de stap om er wat aan te doen. En het is nooit te laat om er wat aan te doen.

En misschien is dit stuk wel helemaal niet van toepassing op jou maar misschien wel voor je partner of familielid of een vriend. Wil je dan deze tekst delen. Want er zijn altijd mensen die er wat aan hebben.

Veel succes en bedankt voor het lezen,

Groetjes,
Sjaak