IN DE STORM OF DE STILTE?

Als het allemaal niet zo lekker met je gaat. Lijkt het in je hoofd soms net storm. Of je nu in een bo zit of een depressie hebt of met een verslaving etc. rondloopt vaak ervaren we allemaal de storm in je hoofd.

Je wilt je gedachten op een rijtje krijgen maar op 1 of andere manier wil het niet lukken. En dan heb je voor je gevoel wat dingen op een rijtje en dan gebeurd er wel weer iets waardoor alles weer overhoop gegooid word.

Zo n storm in je hoofd die niet gaat liggen is erg vermoeiend. En als je die strom wilt laten rusten is vaak je gebruik of je uitvlucht of je medicatie iets waar je naar grijpt. Al is het maar om de storm even te laten liggen. En om maar even rust te hebben in je hoofd.

Het kan ook zo zijn dat je al hulp krijgt voor de situatie waar je nu in zit. En die hulp is fijn maar zodra je de deur uit stapt bij je hulpverlener stap je alweer in de storm. En dat is ook heel begrijpelijk aangezien het leven om je heen gewoon door gaat. De kinderen moeten naar school, je moet gewoon werken, de omgeving is hetzelfde, de drukte om je heen is er nog, er zijn nog steeds heel veel prikkels enz enz enz.

En als je thuis zit van je werk dan voel je je vaak opgebrand en waarschijnlijk ook nog eens nutteloos en je eigen zelfbeeld stelt dan vaak ook niet zoveel meer voor.

Het is natuurlijk ook verschikelijk zwaar om de hele tijd in de storm te lopen. Geen momentje rust en altijd maar blijven malen. De ene na de andere prikkel om je heen je zou er gek van worden.

Als je het hierboven herkent is het misschien fijn om eens naar een plek te gaan waar het windstil is. Een plek die niet de plek van je hulpverlener inneemt maar graag samen wil gaan kijken wat het beste helpt.

Als je nu naar alle 2 de plaatjes kijkt. En er eens over nadenkt. Op welk plekje zou jij het beste kunnen omgaan met de storm in je hoofd?

Midden in de storm of op een windstille plek met bijna geen prikkels.

We willen jou graag als onze gast ontvangen. We willen je graag een tijd aanbieden die je niet meer vergeet.

Waarin je in alle rust en in jou tempo aan de storm in je hoofd kan gaan werken. Je bent als onze gast onderdeel van ons gezin. Je eet gezellig met ons mee en ons huis is ook jou huis.

We willen je een tijd vol liefde geven en je een beetje in de watten leggen. Wij geloven namelijk dat zodra jij in een ontspannen zetting terecht komt. Waarin niet zoveel van je word verwacht jij het beste je storm in je hoofd onder controle kan krijgen.

We gaan samen met jou genieten van heerlijke wandelingen en lekker eten. Schitterende uitzichten en mooie meren. Samen lekker sporten op jou niveua waarin we vooral gaan genieten van lekker bewegen.

Lijkt het jou wat om samen met ons de storm onder controle te krijgen?

Stuur gerust een berichtje.

Liefdevolle groeten,

Sjaak