Kalkbrottet Öskevik.

 

Nu de vakantie begint te naderen leek het mij wel leuk om onze mooie plekjes met jullie te delen.

We krijgen namelijk vaak genoeg een vraag via Messenger of via de mail of we deze mooie plekjes willen delen.

Onze visie is altijd dat delen vermenigvuldigen is dus bij deze volgen er op onze pagina’s op Facebook en Instagram en uiteraard op dit blog de leukste en mooiste plekjes bij ons uit de buurt.

Deze keer dus Kalkbrottet bij Öskevik en ligt net boven Nora en een km of 40 bij ons huis vandaan. Het is een oude kalkmijn en daardoor kleurt het water ook zo mooi. Zeker op zonnige dagen is het hier echt schitterend.

Er is een klein kiezelstrand je waar je kan zitten en er is een vuurplek. Bij deze vuurplek moet je wel je eigen hout of kolen meenemen want dat ligt hier niet.

Je kan ook er ook een wandeling omheen maken van ongeveer 1.5 km. En dan zie je deze mooie plek van verschillende kanten.

Op zomerdagen kan het hier best wel een beetje druk zijn. Tenminste druk voor Zweedse begrippen want dan liggen er een stuk of 30 mensen op het strandje. Vanaf de dikke wand vanaf de zijkant springen zomers geregeld mensen naar beneden vanaf een meter of 10 hoog.

In de zomer kun je hier ook prima zwemmen en op de rotspartijen genieten van het zonnetje. Of genieten van de zonsondergang op het hoogste punt in het midden van het water.

Wij hebben vaak de suppboarden mee en al suppend tussen de rotsen is het echt een onvergetelijke ervaring. Zeker als je er ook nog een lekker kampvuurtje bij maakt om te genieten van wat lekkers te eten.

Mocht je deze zomer deze plek bezoeken dankzij deze geweldige top van ons. Laat het ons dan weten door ons te taggen in je bericht. De tagg is huize_roots

Ik zou zeggen alvast veel plezier.