Om angst te overwinnen moet je moed trainen

Om angst te overwinnen moet je moed trainen.

Maar liefst 1 op de 5 mensen heeft last van angst. Dat zijn er dus echt een heleboel.
Angst is iets wat we van nature hebben. Vroeger hadden we dat nodig om op te letten voor de wilde dieren enz. En het waarschuwt je ook voor gevaar en je blijft er alert door.

Angst is iets wat we nodig hebben maar dan wel in een gezonde dosis. Als we naar babys kijken die hebben vaak geen angst. Die klimmen overal op en hebben geen besef of het gevaarlijk is of niet.

Maar wat nu als angst de overhand krijgt?

Als angst op een gegeven moment de overhand krijgt dan zul je merken dat je wereld steeds kleiner word. Alles word spannender en je zondert je steeds meer af. Dat gebeurt niet in 1x dat gaat stapje voor stapje.

En voor je het weet zit je bij de dokter voor medicatie of loop je rond met een verhoogde hartslag en spanning of zoek je het in zelfmedicatie zoals alcohol of andere drugs.

Wat is er nodig om angst te overwinnen?

Het tegenover gestlde van angst is moed. En je kan geen moed hebben als er geen angst is dus die 2 hebben elkaar nodig.

Angst houd je graag in je comfortzone. Laat ik dat nu maar niet doen want je weet niet wat er gebeurd. Of ik laat het maar zo nu weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Ik zou wel van baan willen verwisselen maar wat nu als het niets is. Enz enz.

Om je moed te trainen zijn wij het juiste adres voor je.

Je kan het net zien als het commando s . Die moeten iets doen waar heel veel moed voor nodig is. En waarom ze dat kunnen is omdat ze dat eerst op een veilige plek trainen. Niet dat die training makkelijk is maar die training is wel op een veilige plek waar als het fout gaat of het niet lukt er niets ernstigs aan de hand is.

Door jezelf goed te trainen in moed zul je zien dat je angsten de baas kan. Dan heb je geen medicatie meer nodig en hoef je het ook niet te zoeken in een beetje alcohol voor de ontspanning of slaaptabletten om in slaap te komen.

Hoe wij hier jou moed trainen is per persoon verschillend. We houden er van om onze gasten op een leuke en veilige manier wat te stretchen in de activiteiten die we doen. Ik zeg bewust stretchen want van stretchen word je leniger zonder schade.
Wat we doen doen we bewust en goed.

Dat is ook 1 van de redenen waarom het met zoveel van onze gasten zo goed gaat.

Want je leven een andere kant op sturen daar heb je lef voor nodig.
Om patronen te veranderen dat heb je moed voor nodig.
Om vrij en gelukkig te kunnen leven heb je moed voor nodig.

Waag jij de sprong naar Huize ROOTS?

Oh en we doen dat natuurlijk in combinatie met lekker wandelen op de mooiste plekjes en genieten van de natuur en van elkaar. 🥰🥰