TIJD, HEB JE EVEN?

Tijd. 1 van de meest kostbare dingen en we zijn er niet zo zuinig op. Tijd het moment wat je elke dag hebt maar niet meer terug komt. Tijd waarvan je kan denken ik heb nog tijd genoeg totdat de tijd op is. Tijd elke seconde is er weer een beetje tijd voorbij.

We wilde met onze emigratie meer tijd. Al is dat gek natuurlijk want tijd is tijd een uur is een uur en een minuut is een minuut.

Dus ik kan het beter zo zeggen. We wilden met onze emigratie meer tijd aan elkaar kunnen besteden en meer tijd kunnen vrijmaken voor onze kinderen en meer tijd vrij maken om simpelweg eenvoudig te genieten van het leven.

Nou dat is gelukt.

Soms heb ik het gevoel dat sinds we er steeds meer mensen effectief worden in time management er steeds minder mensen tijd hebben. Herken je dat?

Er word steeds meer gepland soms al maanden vooruit want we moeten wel weten waar we aan toe zijn. Er zijn agenda’s en kalenders voor kinderen waarin de dagtaken, verplichtingen, snoepjes, tv tijd, mobiel tijd, nietsdoen tijd, ontbijt tijd, bedtijd tot in de minuut gepland staat zeg maar. Oh ja en natuurlijk tijd voor je man)vrouw, vrienden, familie, uitjes, koken, boodschappen halen, ramen lappen, vloer poetsen enz enz.

En ondertussen is alles gepland en dan vraag je zullen we dat gaan doen en dan is het antwoord helaas ik heb geen tijd 🤣😊

Maar even terug naar onze keuzes. Want iedereen kan natuurlijk tot in een bepaalde hoogte zijn eigen leven indelen en kiezen. En je moet vooral hetgeen kiezen wat bij jou past.

Tijd is kostbaar dus ons doel was vooral veel tijd hebben. Ik zeg hier wel eens wij hebben alle tijd voor onze kinderen al hebben onze kinderen niet altijd alle tijd voor ons.

Zeker in de jonge jaren van onze kinderen willen we er altijd voor ze zijn. Als ze naar sport moeten of er iets op school is. En of ze nu met een vriendinnetje willen spelen of als hier een aantal vriendinnen willen logeren of wat dan ook. Wij willen dat we er voor de zijn en al de tijd hebben. die ze nodig hebben.

Het mooie van deze visie is dat je echt ongelooflijk veel quality time hebt met je kinderen. En voor je kinderen is het fijn dat ze weten dat we er altijd zijn. En nu ze allemaal een stukje ouder worden zie je dat ze steeds meer hun eigen weg gaan. En dat is mooi om ze van zo dichtbij te mogen zien groeien en bloeien tot de mooie mensen die ze zijn.

Ondanks dat we zoveel mogelijk zonder planning werken moet er natuurlijk af en toe wel wat gepland worden. Zo hebben de kinderen schooltijden en word er gesport na school enzovoort. En uiteraard hebben we onze gasten die een verblijf bij ons geboekt hebben.

Maar ondanks dat werken we zoveel mogelijk zonder geplande tijd. Ook met onze gasten maken we geen week of dag planning. We leven zoveel mogelijk met de dag en kijken dan waar de behoefte naar is. Wat voor weer het is en waar we zin in hebben.Het zal je verbazen hoe moeilijk het soms is voor gasten om bij dag te leven.

Maar vaak zien we na een paar dagen ook een soort opluchting komen. Vooral van oh zo lekker dat er niet van alles hoeft maar dat er dus wel een heleboel kan.

We plannen hier niet zoveel maar we timen perfect. En dat zorgt er dus weer voor dat we vaak op de juiste tijd op de juiste plek zijn.

Het is een heerlijke levensstijl dat als je s ochtends wakker kan worden en dan eens gaat bedenken wat zullen we vandaag eens gaan doen.

Afgelopen donderdag was zo’n heerlijk geniet momentje. Mayke was onze gast wegbrengen naar Örebro en ik zou van 12.30-13.30 een kickboksles geven aan een school. Nu bleek die les pas volgende week te zijn maar dat geeft niets.

Mayke had de fiets van Jilda op de sportschool neer gezet en ik was er op de fiets naar toe gegaan. De sportschool is een km of 20 bij ons vandaan. Dus dat is een leuk stukje fietsen.

Jilda wilde graag een taartje eten in Grythyttan dat ligt 10 km buiten Hällefors. Dus heen en weer 20 km. Zo gezegd zo gedaan en zo hebben we heerlijk op de donderdag middag een taartje gegeten en lekker gefietst.

En zo hebben we tal van dit soort leuke tijd momenten zowel met onze kids als Mayke en ik samen. Allemaal mooie en kostbare tijd die we samen beleven. Maar bovenal een levensstijl die bij ons past.