Tip 2

De vorige tip die ik schreef vonden de mensen wel erg leuk. En er was veel interesse voor nog meer tips.

Dus bij deze probeer ik elke week een tip te plaatsen waarmee je aan de slag kan.

Vorige keer hadden we het over motivatie. Dat je een motivatie voor jezelf nodig hebt om de dingen te willen veranderen.

Het is van belang dat je je motivatie zo vaak mogelijk door leest. Hoe wij denk en wat wij in ons hoofd stoppen heeft namelijk grote invloed over je leven.

Stap 2 is een mooie vervolg stap.

Namelijk inspiratie.

Na je motivatie heb je een inspiratie nodig.

Toen wij bijvoorbeeld bezig waren met emigreren zochten we natuurlijk naar voorbeelden die ons inspireerde.

We lazen boeken over mensen die geëmigreerd waren. En we keken natuurlijk ik vertrek. Maar we keken ook naar ander programma’s over levens van mensen die hun leven omgegooid hebben.

We keken naar programma’s waarin mensen op avontuur durfde gaan enz.

We kwamen op Facebook mensen tegen die geëmigreerd waren en die ook nog eens zelfvoorzienend woonden. Dat was ook een droom van ons. En toen we voor het eerst naar Zweden gingen hadden we die mensen een berichtje gestuurd of we bij ze langs mochten komen. Omdat we hun leven zo interessant vonden.

En dat mocht en zo kregen wij een mooi kijkje in het Zweedse leven.

We keken naar programma’s als Human planet en idd not easy being green.

Al met al we waren onze hele omgeving aan het invullen met inspiratie voor onze droom.

De gezonde spanning die er bij kwam kijken zorgde ervoor dat we weer het gevoel hadden dat wel leefde. En we konden honderduit praten met elkaar En met anderen over onze droom. Ik denk dat sommige er soms misschien wel gek van werden maar wij maakte er onze passie van.

Op de markt praatte ik vaak met de wat oudere mensen en die hadden allemaal als tip. Als je een droom hebt probeer hem te leven. Want ik heb dromen genoeg gehad maar er niets mee gedaan daar heb ik nu nog altijd spijt ban.

Je kan beter spijt hebben van dingen die je wel gedaan hebt dan ipv van dingen die je niet gedaan hebt.

Het voordeel van tegenwoordig is dat we op internet alles kunnen opzoeken qua inspiratie. Er zijn zoveel verhalen te vinden over zoveel onderwerpen dat er ook voor jou inspiratie genoeg te vinden valt.

En denk niet te min over jezelf. Iemand anders die gedaan heeft wat jij graag wilt doen heeft het vaak ook maar gewoon gedaan.

Ik zou zeggen succes met het zoeken van je inspiratie ga er eens mee aan de slag en je zal merken dat niet alle dromen bedrog zijn.

#durftedromen