Vragen van volgers.

Een poosje terug had ik op onze Instagram pagina gevraagd naar wat onze volgers interessante onderwerpen zouden vinden om eens over te bloggen.

Dus bij deze het eerste onderwerp.

Welke activiteiten zet je in voor welke reden en welke zichtbare effecten zie je?

Wij zetten tal van activiteiten in en uiteraard niet zonder reden. Wij geloven namelijk in een herstel door beweging. Maar ook door lichamelijke activiteiten te doen jezelf beter te leren kennen.

Over deze onderwerpen kun je wel een aantal pagina s vol schrijven maar ik zal het proberen kort en duidelijk te houden haha.

 

Herstel door bewegen:

Wij krijgen natuurlijk heel veel verschillende mensen met allemaal verschillende problematieken om aan te werken. Denk aan burn-out, depressie, overspannen, verslaving enz.

Veel van deze mensen willen eigenlijk niets liever dan zichzelf wegstoppen. Ze voelen zich rot en ellendig en door alle stress in het hoofd en lichaam is er bij wijze van spreken geen beweging meer in te krijgen.

Door heel voorzichtig weer te gaan bewegen op een tempo en niveau dat bij onze gasten past. Zetten we lichaam en geest eigenlijk weer in beweging. Uiteraard doen we dit voorzichtig en op gepaste wijze. Wat wij merken is dat als we onze gasten weer laten bewegen er ook weer meer energie in komt. We houden dan ook rekening met een goede mix tussen actief zijn en herstellen. Het voordeel van onze locatie is dat we altijd wandelen en sporten op de mooiste plekjes.

Wij werken erg kleinschalig met niet meer dan max 3a4 gasten tegelijk en daardoor hebben we voor iedereen heel veel tijd om samen met hun de beweging weer op gang te brengen. Zonder dat ze door groepsdruk oid. zich verplicht voelen de stappen te snel te maken.

Door het samen wandelen en genieten van de mooie natuur zien wij onze gasten weer opbloeien. En tijdens deze wandelingen hebben wij de mooiste gesprekken bij een kampvuurtje of een mooi meer. En het voldane gevoel van een lekkere wandeling zorgt voor het aanmaken van de stofjes die je nodig hebt om je weer beter te voelen.

Eenmaal thuisgekomen mag je bij ins lekker inde bank of bed ploffen en wij koken nog een heerlijke maaltijd voor je 😉

Herstel door middel van sporten:

Wij gebruiken sport ook als manier om te herstellen. Sport kun je daar namelijk ontzettend goed voor gebruiken. Zo doen wij bijvoorbeeld:

Mountainbiken, kickboksen, outdoor training, kracht en conditie training enz.

De redenen van het gebruik van sport zijn eigenlijk eindeloos maar hieronder zal ik de belangrijkste omschrijven.

 

Sporten zorgt er nu eenmaal voor dat je fitter word. En je word je ook bewuster van je lichaam  sporten zorgt er ook voor dat je je lichaam en geest beter gaat begrijpen en aanvoelen.  Onze coaching tijdens het sporten is ook gericht op het inzichtelijk maken van je eigen kunnen. Wanneer geef je je grens aan en wanneer ga je er over heen. Wat kan ik hebben en wat niet.

Tijdens onze Pshycho-fysieke trainingen waarin we (kick)boksen als middel gebruiken gaan we je leren omgaan met je emoties en gevoelens. Wij kunnen namelijk niet met elkaar boksen zonder elkaar te vertrouwen, aan te voelen, elkaars grenzen te respecteren, eigen grens aan te geven enz.

Voor velen is het deze aanpak en training geweest die het verschil hebben gemaakt in hun herstel.

 

Wil je meer weten stuur dan gerust een berichtje.

 

Liefdevolle groeten,

 

Sjaak van de Mheen.